Animals del futur: una atracció a Futuroscope basada en Darwin

Publicat per Dreamer dissabte, 4 d’abril del 2009







Les espècies que sobreviiuen no son pas les mes fortes, ni les mes intel.ligents, sino aquelles que s’adapten millor als canvis (Charles Darwin)




Com ja sabeu molts de vosaltrres l’any 2009 es celebra el bicentenari del naixement de Charles Darwin i el 150 aniversari de l’aparició de la seva obra mes important “L’Origen de les espècies” en la que es posa les bases de la selecció natural i de la Teoria de l’Evolució. Futuroscope (parc d'atraccions vora Potiers)  inaugura avui dia 4 d’abril de 2009 una nova versió d’una atracció original inspirada en la teoria de l’evolució de les espècies de Darwin: “Les Animaux du Futur”.

La premissa inicial d'aquesta atracció multimèdia es basa en la segünet qüestió : si estudiem les espècies desaparegudes a partir de l'observació dels climes i del medi prehistòrics, per què no fer el treball en l'altre sentit i imaginar les evolucions possibles dels continents, dels ecosistemes i dels animals que hauran sabut adaptar-se al planeta en diversos centenars de milions d'anys ?. En altres paraules, el passat pot predir un futur possible.

Així, si la Teoria de l'Evolució de les espècies heretada de Charles Darwin ha permès i permet encara perforar els secrets de l'ésser viu ara, per primera vegada, a Futuroscope, inspira un guió anticipatiu del futur.

En efecte, Els Animals del Futur són fruit del treball d'un equip de científics reunits per la BBC i Discovery Channel amb la seva sèrie,The Future is Wild, al voltant de la realització de docu-fictions (ja difós en diferents canals i també editat en vídeo i dvd). Observant de manera simultània present i passat, climatòlegs , paleontòlegs, zoòlegs i biòlegs han concebut un model de vida futur. Considerant alhora l'evolució tectònica de plaques, la paleoclimatologia i l'anàlisi de les capacitats de resistència de la fauna d'avui, han elaborat un guió possible d'evolució, en la imatge dels models d'extrapolació desenvolupats en astronomia. De les seves investigacions va néixer un bestiari de què els creatius s'han pogut llavors apoderar per donar a llum animals en 3D animats. Així han pres forma el carakoro, la babookari o inclús l'ocell escup-foc. Nascut d'aquesta barreja entre ciència i creació, els Animals del Futur proposen una projecció possible de l'evolució. Però el misteri de l'adaptació espècies i l'atzar de les mutacions podrien fer caure totalment aquest guió...

La Teoria de l'Evolució progressa a poc a poc a mesura dels descobriments. Si Charles Darwin té el primer comunicat sobre aquesta teoria el 1859, el Darwinisme és sempre viu i nombroses teories s'han recolzat en les seves paraules visionàries. Avui, segueix sent objecte de debat i d'interpretació multimèdia.

Amb una primera versió ja va començar el 2008 aquesta atracció. Després d’un any, la tecnologia de la realitat virtual ha permes avançar força de manera que permet una nova versió d’aquest espectacle. Avui, Futuroscope possibilita que els seus visitants s’introdueixin en un safari mes proper amb aquells animals i altres de nous com el Drac de Saladar, el Garrí de les muntanyes, l'Aranya argentada i l'Escarabat de foc, de les quals trobareu properament més detalls sobre això al seu blog. Si, com no podria ser d’una altra manera, Animals del Futur te un blog i ara també ha obert un compte a Facebook des d’on podreu seguir totes les notícies relacionades i l’evolució de l’impacte mediàtic i blogaire ...

Per anar a Futuroscope aprofiteu les ofertes que hi ha per cada estació . Jo no m'ho perdria ...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com