Salut i dones en la història a Asclepio

Publicat per Dreamer divendres, 4 de juliol del 2008

Acaba de sortir un nou número de la revista d'història de la ciència i la medicina "Asclepio". Es el Vol LX, No 1 ( 2008 ) i està dedicat a la historia de les dones en relació a la salut.
En octubre de 2006 es va organitzar pel XIII Coloquio Internacional de la Asociación Española de Investigación de Historia de las Mujeres amb el títol "La historia de las mujeres, perspectivas actuales" a Barcelona, una taula titulada "Entre la salud y la enfermedad: Las mujeres como mediadoras de bienestar"
en la que van participar professionals de diferents disciplines d'Espanya, USA i Mèxic, que van presentar i debatre 15 comunicacions sobre diversos aspectes de les pràctiques sanitàries de les dones, la seva experiència vivida i el coneixement del cos femení.
En la presentació del dossier Montserrat Cabré i Teresa Ortíz informen com les aportacions que van fer donaven una unitat temàtica força plural en la que s'afirmava la història del cos humà i la seva impossibilitat d'entendre'l fora de la cultura que el crea i el la que existeix. Per això es publica un dossier amb alguns articles representatius del paper històric de la medicina i de la ciència com a naturalitzadores o somatitzadores de les relacions socials entre els sexes així com a creadores d'un cos de dona que sol ser vist com passiu i pessimista. Si el voleu consultar en línia haureu d'esperar fins la publicació del proper núemer. Sempre teniu la versió en paper a les biblioteques del CBUC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com