La professora María Antonia Martí i Escayol, del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB el proper dia 5 de març farà una conferència sobre "La transcripció i estudi del manual d'agricultura Ms 291 a la BNF" a la seu del Seminari Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna.

El Seminari de Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna (SLIMM) és un fòrum universitari de debat sobre la recerca en curs a propòsit dels textos d’àrea catalana produïts entre els segles XIII i XVIII i del context literari i cultural medieval, renaixentista, barroc i il·lustrat. Integren el SLIMM un grup de professors de literatura medieval i moderna de les universitats catalanes.

Concretament, la conferència preten explicar-nos les particularitats  i l'evolució de la transcripció del manuscrit 291 de la Bibliotheque Nationale de France que sembla ser que es deu a una compil.lació basada en la De re Rustica (també coneguda com Opus Agriculturae i en anglès On Husbondrie) de Palladius .

Segons alguns tratadistes com Morel-Fatio, han descrit el manuscrit com una obra innovadora vers l'obra de Palladius (Sobre Manuscrits i Biblioteques), tal com queda descrit en el treball d'Expiración Garcia Sanchez "Traducciones catalanas de textos científicos andalusies en la Corona de Araón".

Maria Antònia Marti compta amb una abudant bibliografia d'articles especialitzats en història moderna, alguns d'ells a text complet. També ha escrit llibres i compta amb una tesi titulada "La construcció del concepte de natura a l'edat moderna. Natura, cultura i identitat en el pensament català dels segles XVI i XVII" consutable a text complet.

Podeu trobar obres de Palladius i sobre Palladius a les biblioteques universitàries catalanes.

Lloc: Sala de professors del 5è pis, edifici Carner (tret del 4 de desembre),
Seminari de Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna
Facultat de Filologia - UB
Gran Via de les Corts Catalanes 585
E - 08007 - Barcelona
Hora: 19.30

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com