Brought to Life; nova web sobre història de la medicina

Publicat per Dreamer dissabte, 7 de març del 2009

broughtlife11Amb el títol "Brought to life: Exploring the History of Medicine" ens arriva la notícia sobre la creació d'una nova web sobre història de la medicina. Es tracta d'un site que ha promogut el Science Museum UK i que patrocina el Wellcome Trust.

Hi podreu trobar gran quantitat d'objectes de les col.leccions mèdiques hostatjades al Museu, descripcions detallades de cadascuna i introduccions en temes essencials en la història de la medicina, així com material multimèdia que complementa de forma notable el seu visionat.

L'estructura de la web compta amb cinc apartats principals:

- Themes and Topics: Els continguts cobreixen diferents aspectes de la història de medicina. Cada tema dóna una visió de conjunt de desenvolupaments i quatre temes relacionats donene una visió mes en profunditat. Els enllaços a personatges rellevants, i tècniques i tecnologies relacionades dins el text el fan prou interessant juntament amb el material multimèdia que incorpora. Compta amb les següents seccions :    * Belief and medicine;    * Diseases and epidemics;    * Hospitals;    * Practising medicine;    * Public health;    * Science and medicine;    * Surgery;    * Treatments and cures; * Understanding the body;    * War and medicine.

- People timeline: Una secció on podreu trobar personatges rellevants de la història biomèdica be seleccionant períodes històrics com pel seu cognom. Hi apareixen científics i institucions de totes les èpoques, des de Paracellsus passant per Vesalius, Da Vinci, les comadrones, fins a Elsie Widdowson -pionera des estudis nutricionals a la II Guerra Mundial.

- Objects : Hi podreu trobar imatges de 2,500 objectes seleccionats de les col.leccions del Science Museum. Des d'amulets fins a caimans, pots per sangoneres  a pedres benèfiques per la salut, tots es poden trobar des d'aquí. Els objectes del Museu, cobreixen més de 3,000 anys d'història mèdica. A traves del menú de l'esquerra podreu cercar per temes, llocs i peronatges.

- Techniques and Technologies: Es troben representades diferents especialitats mèdiques o paramèdiques, des de l'adivinació a la quimioteràpia per posar dos exemples. La cerca es fa alfabètica per grups i es dona un tractament eminentment històric.

- Timeline: Un gran mapa cronològic on es poden cercar i filtrar  els diferents continguts per períodes histórics: Mon, Egipte, Grècia,Roma, E. Mitjana, Renaixement, Imperi Islàmic, Europa Industrial, Europa Moderna; o per grans temes:  Gent, Esdeveniments, Objectes, Comunicació, Salut Pública, Religió, Guerra.

Es tracta d'un recurs valuós tant per a professors com per  estudiants que treballen en l'àrea de la història de la medicina. I pot ser útil a qualsevol investigador o aficionat que comparteixi aquest tipus d'interessos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com