Animal : Una col.lecció de qualitat amb el segell Reaktion Books

Publicat per Dreamer dimarts, 9 de desembre del 2008

Els editors Reaktion Books fa temps que estant apostant per una col.lecció important i necessària pels amants de la història dels animals. Reaktion es una editorial amb prestigi mundial que cobreix temes dins de l’art, arquitectura, estudis culturals, història, fotografia, disseny, llibres de viatge, estudis asiàtics, i altres títols interessants pel seu caràcter acadèmic i innovador.

La col.lecció que volem tractat aqui es diu senzillament “Animal”. Una de les col.leccions pioneres de Reaktion i en la que s’explora de forma monogràfica la significació històrica que diferents espècies animals han tingut en l’evolució del pensament i l’evolució de la humanitat. Cada llibre d’aquesta sèrie examina el paper que ha jugat l’animal tractat des d’un punt de vista mitològic, religiós, científic, així com la història dels productes alimentaris derivats, les espècies com animals de companyia, exhibició, cinema, fotografia, així com el paper que han tingut en les arts i la literatura de ficció.

Cada autor es considera un apassionat en l’animal que tracta, la qual cosa dona una garantia del contingut tractat. Aquest esta adreçat tant al lector generalista com a l’especialista, i pot ser de gran utilitat pels valors educatius que posseeixen els seus textos.

Mes d’una trentena de llibres s’han publicat en un format accessible i ben il.lustrat. Els llibres actualment publicats comprenen els següents títols: Ant / Charlotte Sleigh ; Bear / Robert E. Bieder ; Bee / Claire Preston ; Cat / Katharine M. Rogers ; Cockroach / Marion Copeland ; Cow / Hannah Velten ; Crow / Boria Sax ; Dog / Susan McHugh ; Falcon / Helen Macdonald ; Fly /Steven Connor ; Fox / Martin Wallen ; Oyster / Rebecca Stott ; Parrot / Paul Carter ; Peacock / Christine E. Jackson ; Rat / Jonathan Burt ; Rhinoceros / Kelly Enright ; Salmon / Peter Coates ; Shark / Dean Crawford ; Snake / Drake Stutesman ; Swan / Peter Young ; Tiger / Susie Green ; Tortoise / Peter Young ; Whale /Joe Roman.

Mentrestant, en el que portem d’any 2008 han publicat:  Duck / Victoria de Rijke ; Elephant / Dan Wylie ; Horse / Elaine Walker ; Moose / Kevin Jackson. Per la propera primavera del 2009 tenen previst publicar els següents titols nous: Ape / John Sorenson ; Eel / Richard Schweid ; Hare /Simon Carnell ; Penguin / Stephen Martin.

En resum, podem dir que es tracta d’una col.lecció de llibres que tota biblioteca especialitzada en temes històrics de veterinària i de biologia en general hauria de tenir entre els seus prestatges. I tots els amants dels animals la poden tenir com a eina de consulta per conèixer una mica mes la seva espècie preferida.



En l’actualitat una versió en castellà ha començat a sortir a la llum per part de l’Editorial Melusina: Perro / Susan McHugh ; Cucaracha / Marion Copeland ; Hormiga / Charlotte Sleigh ; Abeja / Claire Preston ; Ballena / Joe Roman. Segons el dossier de premsa de Laura Fernandez a la secció de Tendencias de el Mundo, es una col.lecció que també ha obert fronteres a França, Corea i Japó i ens asseguren que a Anglaterra ha tingut molt d’èxit, com no podria ser d’altra manera per l’afició del públic anglès per tot el relacionat amb la vida natural i els animals en general.

Il.lustrem aquest post amb la portada del primer llibre de la col.lecció publicat el 2003: Cockroach i un dels darrers que sortiràn el proper any: Ape. Animem als nostre lectors a consultar-la i llegir-la amb l’interès que segur han de tenir les informacions que trobarem entre les seves pàgines.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com