animal-healers_pagina_3

El professor Johann Schäffer de la    Tieraerztliche Hochschule Hannover ens ha anunciat el proper  15è  Congrés que organitza la la Secció  d'Història de la Societat Alemanya de Medicina Veterinària, titulat Animal Healers : past and present.


La capacitació veterinària sempre ha estat en entre dit en la premsa especialitzada. Ja des del començament de les primeres escoles veterinàries cap el 1762 ho van tenir difícil. Pagesos, caçadors, ferrers, tractants de cavalls, castradors d’animals competien amb ells en tractar les malalties dels animals. Avui en dia la varietat de professions al voltant de la veterinària es igualment variada. “Les professions relacionades amb animals tenen un futur. Estudieu homeopatia animal, psicologia animal, medicina veterinària, etologia, ensinistrament animal i teràpia, d’acord amb els majors estandards de qualitat europeus” s’anuncia per arreu. Els títols formatius abarquen des de dentista de cavalls fins a psicòleg. Bona part d’aquestes professions es donen amb diploma a través de les acadèmies privades del sector.



La dualitat entre criadors d’animals i les professions sanitàries professionals amb acreditació acadèmica ha existit des de fa molt temps. Pel que fa a Alemanya, amb l’Acta de Regulació del Comerç Industria de la Confederació del Nord d’Alemanya (1869), la Regulació del Comerç i Industria del I Reich (1871) es permetia practicar tant a veterinaris com als “extractors de dents” i als curanderos animals no qualificats. Gradualment la legislació va anar estipulant els requisits dels professionals sanitaris amb lleis especials: el 1938 la Llei Midwifery, el 1939 la Llei de Practicants no Metges, i el 1952 la Llei sobre la Pràctica Odontològica. Malgrat nombrosos esforços això no ha passat a la professió veterinària fins fa molt poc temps. Segurament existeix encara la dita en que “Tothom pot tractar l’animal de tothom”.



El tema del congrés no roman però exclusivament en el conflicte entre la història de la professió veterinària i les polítiques professionals actuals. També es podrà contemplar la relació entre la medicina veterinària “ortodoxa” i els tractaments mèdics alternatius i complementaris. Com la societat ha acceptat i requerit la intervenció dels curanderos d’animals al llarg del temps. Un exemple històric concloent el tenim amb Hildegard von Bingen que no era veterinària, però si una curandera animal respectada al seu temps.



* Llengúes del congrés: Alemany i Anglès



* Inscripció: € 95, Membres of DVG, ATF, WAHVM, DGGMNT € 45, Estudiants: gratuït només pels participants al congrés.



* Reserves i inscripció: CSM, Congress & Seminar Management, Industriestraße 35, 82194 Gröbenzell, Tel. ++49-(0)8142-570183, Fax ++49-(0)8142-54735, E-Mail info@csm-congress.de, www.csm-congress.de



* Programa Científic, Registre de Comunicacions i Posters: University-Prof. Dr. Dr. Johann Schaeffer, Secretary Petra Glief, Tieraerztliche Hochschule Hannover, Fachgebiet Geschichte, Bischofsholer Damm 15 (Haus 120), D-30173 Hannover, Germany, Fax ++49-(0)511-8567676, E-mail johann.schaeffer@tiho-hannover.de, www.vethis.de



* Terminis



- Per la inscripció de les comunicacions (max. 20 min incl.) / posters 1 Maig 2009


- Per enviar l’abstract / 1 Agost 2009


- Per registrar la participació / 1 Octubre 2009

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com