L’editorial Taschen fa un parell d’anys que està d’annivesari i per això ha tret una selecció de les seves edicions a unes condicions molt avantatjoses. Molts de vosaltres ja sabreu que es tracta d’una empresa especialitzada en editar llibres d’art, arquitectura, fotografia … amb grans tiratges que compensen l’elevat del seu cost, i amb edicions multilingües que amplien el mercat potencial de lectors. Taschen es, en fi, una editorial innovadora que persegueix i crea tendències compaginant la innovació i accessibilitat de les seves edicions.

Taschen va començar el 1980 amb una peita tenda de còmics a la ciutat alemanya de Colònia. El seu creador Beneditk Taschen va decidir obrir una tenda de còmics nous i de col.leccionista. Amb un any l’empresa es va obrir al mon creant una xarxa de distribució internacional i editant el seu propi catàleg. El 1982 va obrir una seu de 3 plantes i, davant la crisi de la literatura del còmic, aposta per un llibre de "Magritte:life and work" imprès i en anglès amb un èxit rotund. El 1984 ampliaria les seves edicions amb un llibre sobre fotografies de gratacels també amb un gràn èxit de vendes. A partir de llavors Dali, Picasso, MC Escher ó Gaudí seran objecte de les seves edicions. A finals dels 90 Taschen edita els seus propis llibres a preus molt assequibles i ditribuint-los a llibreries de tot el món amb un gran impacte mediàtic. En l’actualitat, les seves obres es tradueixen a mes de 20 idiomes i abarca temes tant diversos com la pintura, moda, cuina, cinema, disseny, edicions de col.leccionsita, edicions de gran format XXL –com Erotica Universalis / Giles Néret o Sumo / Helmut Newton.

L’any 2000, Benedikt Taschen va innaugurar una tenda a Paris dissenyada per Philippe Starck, gurú de l’arquitectura i l’interiorisme. El 2003 ho va fer a Los Angeles també pel mateix Starck, considerada un monument de l’arquitectura contemporània dels USA. (agraïm la info de Margarita Sand a CIAO)


En aquest post presentem una de les edicions especials que Taschen ha tret en motiu del seu anniversari:


A Thousand Dogs.- Merritt, Raymond W. / Barth, Miles.- Softcover, flaps 14 x 19.5 cm, 576 pages.- ISBN: 978-3-8365-0504-8 ( € 9.99 )




Es tracta d’un llibre d’unes 500 fotografies que il.lustren el vincel entre l’home i el gos al llarg dels darrers 150 anys."Tot el coneixement, la totalitat de totes les preguntes i respostes, estan incloses en el gos." . Amb aquesta frase atribuïda a Kafka (vegeu també altres cites) comença l’editor d’aquesta valuosa obra. Certament es un llibre intel.lectual i visualment estimulant, arribant mes enllà d’una col.lecció de retrats, on els fotògrafs i artistes s’exhibeixen i ens mostren la història de la humanitat contemporània des del punt de vista de l’espècie animal mes vinculada a l’home, amb permís del cavall. Des de Picasso fins a Raig Home, Ralph Gibson a Eric Fischl, Wolfgang Tillmans a David Salle, i naturalment Elliott Erwitt i William Wegman, hi tenen cabuda, així com assaigs que captiven per la presència de gossos en la història de la fotografia i les seves relacions amb home.

Sobre els autors:

Miles Barth era el conservador de la Permanent Collection de la International Center of Photography, New York,. Ha escrit un cert nombre de llibres sobre fotografia i ha organitzat exposicions fotogràfiques incomptables. La seva exposició més recent i llibre, "El Món de Weegee", han guanyat uns quants premis nacionals i internacionals. És actualment conservador de la Alan Siegel Photography Collection, New York

Raymond Merritt és un soci de l'empresa de dret de Nova York de Willkie Farr & Gallagher i membre de la Junta Directiva de l’ American Fund for UNICEF. Ha estat actiu al món de fotografia durant més de trenta anys, servint com a administrador del International Center of Photography, Nova York, i un membre del comitè d'adquisicions del Whitney Museum of American Art, New York, i el Norton Museum, West Palm Beach. Un àvid col·leccionista s’ha encarregat de nombroses exposicions de fotografia i ha editat uns quants llibres sobre fotografia. També va servir com a director de la SoHo Partnership i la Loyola Foundation.

1 comentaris:

  1. [...] Publicat per achv a Agost 28, 2009 Uns llibres que val la pena tenir en compte a tots aquells que us agrada la pintura i la història de l’art en general, i en especial als amants dels animals son els que ha editat ja fa uns anys el segell Taschen (amb el nom aqui de Evergreen) i també publicats amb edició de Crown publishing. Els que viviu a Barcelona els podreu trobar a les llibreries actualment a molt bon preu i en diferents idiomes, seguint la política de l’editorial que ja em vam comentar un dels seus fons l’any passat I-II. [...]

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com