El poble americà i els animals han estat sempre vinculats des de generacions. I així ho demostra l’exposició “Pets in America” que trobem al Stamford Museum and Nature Center de la Bendel Mansion Museum Galleries (del 13 Ago 2008 fins 1 Feb 2009)


Hi podreu veure la primera bossa d’escobraries per a gats. L’abric de coll fet pel gos del President Franklin Delano Roosvelt, Fala. I també com alimentaven els primers pobladors occidentals dels Estats Units ja fa 200 anys



L'exposició presenta més que 300 objectes històrics dels dos segles passats, incloent-hi aquell coll i abric portat per Fala, prestats per la FDR's Presidential Library and Museum in Hyde Park, N.Y., així com altres components de l’alimentació, allotjament i joc.



"El vincle entre l’humà i els animals de companyia es durader, profund i enormement complex"..."Estem tan acostumats a ser propietaris d’animals domèstics, o saber-ne altres [que són els propietaris], prenem aquest fenòmen com a un fet donat. Però no hi ha res molt natural sobre això. Tanmateix només ha existit per uns a centenars d'anys. L'exposició és il·lustrativa de l'interès creixent dels historiadors de centrar-se en la quotidianitat del passat, en contra de l’estudi habitual dels grans esdeveniments i cites”.

ens diu Rosa Portell, conservadora de les col.leccions de Stamford.



Els objectes en exhibició mostren l'evolució dels tipus d'animals de companyia que la gent ha mantingut a les seves cases. Per exemple, durant els anys 1800, ocells de cant eren el que estava mes de moda, molts d'ells es guardaven en gàbies elaborades exprofés.
"En aquell temps no hi havia cap ràdio o tocadiscos, així els ocells es valoraven per al seu cant..."

"Les fites com la invenció d'escombraries per gats durant els anys 1940 feien possible que aquesta espècie es comencés a incloure dins les cases amb mes freqüència. El menjar amb què s'alimenten animals de companyia també va evolucionar. Els gossos - originalment valorats per al seu treball en granges - sobrevivien a taula amb trossos de menjar. Els gats s'espavilaven per si mateixos. Gradualment, els gats i els gossos es convertien en animals de companyia - i la indústria vinculada als animals de companyia va començar a créixer. Primer el menjar de llauna va ser el millor i després va venir el menjar sec..."

"Al segle XX hi va haver un gran interès en matenir animals de companyia a causa del benestar emocional que proporcionaven a la gent. L'exposició també cobreix l'evolució de control dels naixements d’animals... "Abans de l'adveniment de l’esterilització i la castració, cadells i gatets es mataven rutinàriament ofegant-los i tirant-los a les escombraries. ”

, diu Portell.


L'exposició va estar desenvolupada pel McKissick Museum de South Carolina, basat en investigació pel Professor d'història Katherine C. Grier de la University of Delaware. Department of History.

Ara la podeu visitar al Stamford Museum and Nature Center a la Carretera 39 de Scofieldtown. L'admissió és $8 per a adults, $4 per a nens (3 anys i menors gratis); $6 per la tercera edat i els estudiants de més de 17 anys. Les hores de visita són dilluns fins dissabte, de 9 a.m a 5 p.m; i diumenge, 11 a.m a les 5 p.m.

Aquest post ha estat possible gràcies a l'article: "Now Showing: The (Recent) History Of Pets" By Valerie Finholm (August 23, 2008) aparegut al diari electrònic local de Connecticut; "Harold Courant".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com