La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Societat Catalana d’Història de la Medicina organitzen el
XV Congrés d’Història de la Medicina Catalana tindrà lloc a Berga els dies 13, 14 i 15 de juny de
2008 amb el següent programa que es sintetitza en:

El congrés constarà de quatre blocs temàtics:
- La Medicina al Berguedà i la Catalunya Central.
- Aspectes Sanitaris dels Arxius Parroquials.
- Medicina, Guerra Civil i dictadura.
- Temes lliures

Es podran presentar treballs relacionats amb tot el territori català, donant rellevància als que tractin temes de la Catalunya Central.

Es donaran a conèixer els estralls de la guerra i la postguerra en l’entorn mèdic: professionals, institucions acadèmiques, corporatives, assistencials, sindicals, etc. En aquest repte es tindrà el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

En l’avinentesa dels 25 anys de la publicació del Diccionari Biogràfic de Metges Catalans, obra dels doctors
Josep M. Calbet i Jacint Corbella, [també a les biblioteques catalanes]s'intentara presentar la nova edició d’aquesta obra, corregida i tan extraordinàriament ampliada, que cal considerar-la nova i no una reedició, ja que passarà de tenir 8.520 entrades, a més de 30.000, i oberta a la continuïtat, amb compromís d’actualitzacions i correccions.

Els congressos d’Història de la Medicina sempre han tingut una vocació territorial i en aquesta ocasió es farà en l’extrem nord de la demarcació barcelonina, al peu del REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA DE CATALUNYA
XV CONGRÉS D’HISTÒRIA DE LA MEDICINA CATALANA Carrer del Carme, 47. 08001-BARCELONA
Telèfon: 670.45.10.53 • Fax: 93. 872.38.98 - Per a qualsevol consulta  contacteu amb Dr. Lluís Guerrero i Sala, President del XV Congrés d’Història de la Medicina Catalana.al E-mail: histoberga@ramc.cat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com