Documents sobre història de l'epidemiologia: Contagion

Publicat per Dreamer dijous, 27 de març del 2008



Des del blog d'Històriadelamedicina.org ens arriba la notícia d'un recurs important per aquells estudiosos de les malalties infeccioses i epidemiologia: Es tracta de Contagion: Historical Views of Disease and Epidemics.

Una biblioteca digital que inclou recursos en accés obert de la Universitat de Hardward i amb continguts també de la Biblioteca Francis A. Countway del Centre d'Historia de la Medicina de Harvard. Inclou diferents seccions: Base de dades amb mes de 5000 pàgines de documentació accessible en línia; Un "Timeline" o Cronologia de fets rellevants sobre història epidemiològica. La pàgina de cerques permet navegar per temes (Texts, Early Printed Books, Manuscripts, Broadsides, Images y Topics/Genres), o buscar per títols, nom, tema o gènere, o tots a la vegada. També admet operadors boleans. Una altra possibilitat interessant és que es pot buscar a text complet. Si s'escriu una paraula o frase el cercador retornarà una lista de enllaços ordenats per rellevància que porta a les pàgines que les contenen.
El menú de l'esquerra ens permet navegar pels següents temes:

Cholera Epidemics in the 19th Century (Les pandèmies de cólera al segle XIX)
The Great Plague of London, 1665 (La Gran Pesta de Londres, 1665)
The Boston Smallpox Epidemic, 1721 (L'epidèmia de verola de Boston)
“Pestilence” and the Printed Books of the Late 15th Century (Pestil.lències i llibres impresos a finals del segle XV)
Spanish Influenza in North America, 1918–1919 (La grip espanyola a Nortamèrica, 1918-1919)
Syphilis, 1494–1923 (La sífilis, 1494-1923)
Tropical Diseases and the Construction of the Panama Canal, 1904–1914 (Enfermetats tropicals i la construcció del Canal de Panamá, 1904-1914)
Tuberculosis in Europe and North America, 1800–1922 (La tuberculosi a Europa i Norteamérica, 1800-1922)
The Yellow Fever Epidemic in Philadelphia, 1793 (L'epidèmia de febre groga a Filadelfia, 1793)
General Materials (Materials de tipus general)
Notable People (Figures clau a la història de les enfermetats i epidèmies)


Entre els materials de tipus general trobem enllaços a: Colonialisme i Medicina internacional, Conceptes de contagi i Epidèmies, Medicina domèstica; Teoría microbiana, Teoría humoral, Conferències Sanitàries Internacionals, Geografía mèdica, Salut pública i Vacunació. Finalment trobem un recull d'enllaços relacionats.

Podeu trobar bibliografia sobre història de l'epidemiologia , epidèmies, malalties infeccioses i salut pública a les biblioteques universitàries catalanes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com