Durant aquest any 2008 les universitats catalanes s'han subscrit a un nou paquet de revistes electròniques a través del Consorci de Biblioteques Universitàries Catalanes (CBUC). Es tracta de Project Muse, una col.lecció de revistes electròniques de mes de 70 editorials universitàries coordinades per la Johns Hopkins University, juntament amb la Milton S. Eisenhower Library. La UAB, URV i la BC tenen accés a tota la col.lecció mentre que la UB i UPF a la col.lecció "estandar" i la UdL a la col.lecció de ciències socials.

Dins aquesta col.lecció hi ha un grup temàtic "History of Science, Technology and Medicine" de revistes que val la pena que les tingueu en compte alhora de fer les vostres investigacions. Es tracta de:

Aleph: Historical Studies in Science and Judaism (2004-)

Aleph, publicació anual, es una cooedició de Sidney M. Edelstein Center for the History of Science, Technology, and Medicine, l' Institute for Jewish Studies de la The Hebrew University, i Indiana University Press.
Bulletin of the History of Medicine (1996-)

Una de les revistes clau en història de la medicina, the Bulletin es la publicació oficial de l'American Association for the History of Medicine i el Johns Hopkins Institute of the History of Medicine. Cada número abarca els aspectes socials, culturals, i cientifics de la història de la medicina d'arreu del món i inclou revistes de llibres recents en història de la medicina.

IEEE Annals of the History of Computing (2008 - )

Annals es una publicació periòdica dedicada a recopilar, analitzar i debatre sobre la història de la informàtica promoguda per la IEEE Computer Society

Journal of the History of Medicine and Allied Sciences (2000-)

Aquesta revista cobreix les matèries de la història de la medicina i disciplines relacionades. Reconeixent el valor de la història mèdica com a concepció historiogràfica, JHMAS també aspira a publicar articles d'àrees interdisciplinars, de branques coneptuals que limitin amb la història mèdica i categories historiogràfiques.

Technology and Culture (July 1998 - )

Technology and Culture es una de les revistes principals de la història de la tecnologia que pot interessar a lectors tant diversos com enginyers, antropolegs, sociolegs, conservadors de museus, arxivers, historiadors, etcètera. Es publiquen números tematics que ocasionalment poden tenir interès en matèria de technologia biomèdica, patents i invents, ecologia, enginyeria del s. XX i gènere i tecnologia.

Totes tenen accés de novetats a través de canals RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com