Obra de Pedersen "Feline Husbandry" ara en digital

Publicat per Dreamer dissabte, 21 de febrer del 2009

feline-husbandryTots els amants dels gats tindreu segur com a llibre de referència un clàssic com es l’obra de Niels C Pedersen, de la UC Davis Veterinary School, titulat “Feline Husbandry: Diseases and Management in the Multiple-Cat Environment” (Mosby, 1991).- 464 p.- ISBN-10: 0939674297. Un llibre que ha estat un document reconegut pels professionals veterinaris i criadors de races felines de tot el mon, especialment amb l’objectiu de millorar la salut i el rendiment reproductiu de cadascuna de les races oficialment establertes.



En el seu contingut hi podrem trobar capítols dedicats a Genètica, Reproducció, Malalties infeccioses, Comportament, Desordres Nutricionals, Toxicologia i Gestió de l’espai i instal.lacions pels gats. Tota una obra de referència, si. Però aquí ens volem interessar pel primer capítol. El dedicat a la història dels gats “History of Domestic Cats and Cat Breeds”. Durant 58 pàgines d’aquest capítol, ens parla de com els gats han captivat l’home i com aquest l’ha domesticat, quin ha estat el culte humà del gat, les seves migracions, els orígens dels gats salvatges, l’evolució de les races amb la seva adaptació al medi, mutacions, restriccions geogràfiques, els concursos de races, la filosofia de la cria i una història de cada raça precisant els aspectes mes significatius.



Inicialment se’n van imprimir 3800 exemplars i degut a que aviat es va exhaurir ha arribat a ser gairebé una peça de col.leccionista. La demanda del llibre ha seguit de forma insistent i el seus continguts majoritàriament vigents. Per això el Center for Companion Animal Health (CCAH) s’ha dedicat a digitalitzar l’obra que serà de gran ajuda, especialment pels reproductors de gats, i en general pels criadors i veterinaris. El capítol 1 dedicat a la història del gats segur que ens ajuda a comprendre una mica mes l'evolució d’aquesta espècie que dia rere dia no deixa de meravellar-nos.


També podeu consultar informació electrònica sobre gats i llibres sobre història dels gats a través del catàleg de les biblioteques de la UAB.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com