"Revista Veterinaria de España" veu la llum en digital ...

Publicat per Dreamer dissabte, 29 de novembre del 2008

rev-vet-esp

En un post anterior us informavem del poster que haviem presentat al darrer Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria de Lugo 08 sobre el projecte de digitalització de la Revista Veterinaria de España. Be, doncs ara ja es una realitat. En aquests moments ja podem accedir als continguts de la revista en línia a través del repositori DDD (Dipòsit Digital de Documents) del Servei de Biblioteques de la UAB.

La Revista Veterinaria de España, titulada els dos primers anys com a Revista Pasteur, va ser una publicació filla de la seva època: Comença a principis de segle (1906) acabant amb la II República (1936).  Hi trobem els continguts que hem pogut incorporar entre les Biblioteques de Veterinària de la UAB i Zaragoza i ha estat una operació finançada amb fons publics i privats (UAB-ANECA) - (Consell de Col.legis Veterinaris de Catalunya).

Els seus directors, germans Josep i Pere Farreras, van conduir la revsita al llarg de tot el seu periode de vida activa. Una tasca que va ser complementada alhora amb la creació d’una de les col·leccions de llibres veterinaris més importants del període, la "Biblioteca de la Revista Veterinaria de España". A l'equip director es van succeir noms tant significatius com Joan Arderius, Juan Rof Codina, o Cesáreo Sanz Egaña a mes dels germans Farreras. I també va comptar amb veterinaris de prestigi com Ramón Turro, Pérez Baselga, J Gargallo, entre d'altres. Tot plegat va fer possible que tingués un gran prestigi internacional, fet que va permetre que rebés la Medalla d'Or a l'Exposició Hispano-Francesa del 1908.

Aquest projecte, final i satisfactòriament conclos, permet concretar un dels objectius de l'ACHV: la recuperació i conservació del patrimoni documental verterinari i la seva difusió pública, pel seu lliure coneixement i estudi per tots els investigadors de les ciències veterinàries, independentment del lloc i temps en que es trobin.

L'accés a aquesta publicació el teniu dividit en dos parts: Per la Revista Pasteur i Revista Veterinaria de España

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com