Evolución histórica de la medicina, nou llibre d'Alfredo Buzzi

Publicat per Dreamer dijous, 27 de novembre del 2008


buzziUn nou llibre d'història de la medicina ha sortit la mercat aquest any. Es tracta d'una obra publicada per l'editorial Panamericana i de la que son autors Alfredo Buzzi i Arnaldo Rodolfo Doisenbant, professors Emérito de Medicina Interna. Decano de la Facultad de Medicina de la Universidad de Buenos Aires. Ex Presidente y Miembro Honorario Nacional de la Sociedad Argentina de Historia de la Medicina; i Doctor en Humanidades Médicas de la Universidad de Buenos Aires respectivament.



Aquest llibre s'ha escrit per a que se'n gaudeixi, per ser estudiat i consultat i, sobretot, comprès. Gaudit, perquè les seves pàgines recorren amb simplicitat l'evolució de les idees espirituals polítiques, científiques, fins i tot cosmogòniques de l'home, i que es reflecteixen en el pensament mèdic amb què s'articulen i del qual, al seu torn, són reflex. Ho fan amb capítols sobre les medicines primitives, xinesa, índia, mesopotàmica, egípcia, de l'antiguitat israeliana i dels començaments del cristianisme, de l'antiga Grècia i Roma, de l’Alexandria i el món Arab, de l'Europa medieval i del Renaixement, fins a arribar als avatars dels grans descobriments que van impactar-la en les últimes centúries i concloure amb la perspectiva del segle XXI.


Per l’estudi i la consulta, els qui s’interessin per la història de la medicina trobaran descripcions clíniques originals, narracions de les peripècies i problemes viscuts per persones. També relats biogràfics dels qui van donar el seu nom a estructures anatòmiques, gèrmens, malalties i signes clínics. Comprès, ja que cada capítol comença esbossant la societat del lloc i l'època que li ocupa, i innombrables notes al peu de pàgina enriqueixen la visió panoràmica i porten el lector a "situar-se en context del relat".


El coneixement de la història de la Medicina no és patrimoni d'erudits en la matèria. Tots els que practiquen aquest art assistencial, que posseeixen vocació científica, que orienten des de la docència, que estimen el saber humanístic i que es meravellen per l'evolució cultural de la humanitat, trobaran en aquesta obra alguna cosa de la llum que van encendre homes de molt diversos orígens, allunyats per temps i per distàncies, el comú denominador del qual va ser l'observació atenta, el treball amb tenacitat, l'estudi constant i l'amor profund per la seva tasca.



Sumari



Capítulo 1: Medicina primitiva
Capítulo 2: Medicina amerindia
Capítulo 3: Medicina en la Mesopotamia asiática
Capítulo 4: Medicina egipcia
Capítulo 5: Medicina china
Capítulo 6: Medicina india
Capítulo 7: Medicina en la antigua Grecia
Capítulo 8: Medicina en la antigüedad israelí y en los comienzos del cristianismo
Capítulo 9: Medicina en la antigua Roma
Capítulo 10: Medicina clínica en la Edad Media
Capítulo 11: Medicina del Renacimiento
Capítulo 12: Medicina del siglo XVII
Capítulo 13: Medicina del siglo XVIII
Capítulo 14: Medicina del siglo IXI
Capítulo 15: Medicina del siglo XX
Capítulo 16: Perspectivas de la medicina clínica del siglo XXI

Índice onomástico
Índice analítico


L'obra ja la podeu trobar a les biblioteques universitàries catalanes:


Evolución histórica de la medicina / Alfredo Buzzi, Arnaldo Rodolfo Doisenbant.- Buenos Aires [etc.] : Médica Panamericana , 2008.- xi, 401 p. : il. ; 22 cm

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com