Com Indiana Jones a la “Selva de paper”

Publicat per Dreamer dimecres, 1 d’octubre del 2008





















Permeteu-me que avui faci una crònica una mica particular sobre una de les meves aficions. Com a professional de la informació i documentació i, mes concret, a les biblioteques, tinc una especial “devoció” pel document, pel llibre imprès.



Per aquest motiu, una de les cites inel.ludibles que procuro no perdre’m es la “Fira del Llibre Antic i d’Ocasió” que anualment es celebra a Barcelona en l’incomparable marc del Passeig de Gràcia. Pels que no conegueu la ciutat, penseu que tenim una mena de Champs Elysées en versió catalana on, tot passejant pel carrer, podreu trobar diferents joies modernistes, com la Casa MilàBatlló, Amatller, etcètera, tot un plaer per la vista i els sentits.



Sempre hi ha una ocasió, una oportunitat de trobar llibres rars, descatalogats, restes d’edicions ó senzillament exemplars únics de biblioteques i/ó col.leccions privades que fan el delit dels lletraferits com jo, que anem a la cerca i captura de tresors impresos.



Aquest any no ha estat una excepció, i us puc dir que a part de “gangues” hi podrem trobar veritables troballes que us vull comentar breument ja que tenen alguna relació amb el nostre objecte d’estudi.



L’edició del “Bestiaris” de la (Barcino, 1963) en 2 volums, a la Col.lecció “Els Nostres Clàssics, vol. 91, -12 €-. Gredos publica també una col.leccio de clàssics, entre els que trobem “Tratado de Agricultura-Medicina Veterinaria-Poema de los injertos” de Paladio (Biblioteca Clasica 135) per 17 €. I també les obres de GalenoSobre la localización de las enfermedades (De Locis Affectis)" i la “Historia de los Animales” de Claudio Eliano també en 2 volums a uns preus excepcionals. Tots aquest dins la coneguda Llibreria Canuda que la podreu trobar al C/ Canuda num. 4 i a la seva web.



A l’estand de la llibreria Stocks del C/ Comtal 29, prop de Via Laietana, tenen una secció de caça on podrem localitzar diferents llibres de molt valor documental i artístic. Una troballa accessible pel pressupost ha estat “Histoire de l’equitation” de Etienne Saurel (Ed. Stock, 1971).



Per altra banda, les llibreries d’Andalusia, com Urbano Libros de Granada, ens visiten cada any i tenen sempre un fons important, especialment pel que fa a llibre de text i tècnic. També científic. Així hem pogut localitzar alguns exemplars de la “Historia Natural y Moral de las Indias” de José de Acosta. Una edició de (Dastin, 2002) -10 €- que ens relata les experiències d’aquest jesuïta i biòleg que forma part de la coneguda generació dels “exploradors” que s’enlluernen davant el nou mon amb les seves cròniques durant els segles XVI i XVII. Paral.lelament, una obra de gran valor documental i facsímil l’”Histoire Naturelle des Indes”. Manuscrit de la Pierpont Morgan Library, conegut com a “Drake Manuscript” ha esta editat en facsímil i color per (Norton, 1996) i ens relata la vida humana, i dels regnes d’animals i plantes dels indígenes caribenys influenciats pels espanyols (Llibreria Muñoz) –25 € per una obra qeu s’ho val. També en aquesta llibreria ens oferta les obres que edita Maxtor, editorial especialitzada en facsíils. Destquem aqui el “Libro de Cetreria de caça del Açor ..." de 1615. Tot un clàssic de la literatura espanyola de cetreria -14 €.



Aquesta es un petita mostra del que podreu trobar a la “Selva de Paper” que te obertes les portes fins el dia 5 d’Octubre d’enguany. Animeu-vos i apropeu-vos-hi. Segur que caceu una peça interessant ...





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com