Dos workshops a U.Manchester, els animals com objecte de recerca històrica

Publicat per Dreamer dimecres, 10 de setembre del 2008


Les tornades a la feina son dures i, a vegades, excessivament. Tornem a rependre la nostra contribució a la causa del Quiro ...



En Thomas, del “Biomedicine on Display”, blog del Medical Museion de la University of Copenhaguen, ens explica en el seu post, la iniciativa del Centre for the History of Science Technology and Medicine (CHSTM) a Manchester com organitzador del taller d’un dia (19 de setembre 2008) sobre la “Salut i Benestar de l’Animal Manufacturat” ['The Health and Welfare of the Manufactured Animal’]. Be, no se m'acut una millor traducció, si algu ho veu d'una altra manera que ho comenti al blog ... Juntament amb la Veterinary History Society fan una exposició sobre la forma en que les necessitats dels animals s’han construït gradualment, especialment posant èmfasi amb els discursos de salut i benestar.



A vegades, la història veterinària solia estar relegada, i potser encara ho pot estar a vegades, a una especialitat històrica ocupada per feliços veterinaris jubilats (segons termes del propi Thomas). Això certament havia estat la tònica general fins aquest moment, però ara, cada cop mes les noves generacions estan aprofundint amb eines historiogràfiques actualitzades per entendre la història dels animals domèstics i els seus trets de salut i benestar, incloent la relació amb els humans. La bioètica hi te també un paper preponderant a jugar.



Segons el seu organitzador Rob Kirk, el taller procura explorar com els animals han estat determinats a prop pels ambients, contexts, declaracions de coneixement, i pensaments més amplis dins llocs i temps específics. Les ponències presentades recorren a una varietat d'enfocaments històrics i sociològics i estan organitzats eh tres grans àrees: el laboratori, la granja, i la casa. L’objectiu final es determinar l’abast a partir del qual els historiadors poden contribuir a debats més amplis on els animals son components actius de les seves relacions vitals. Les comunicacions escollides son:





  • Stephanie Eichberg (Durham University), “Pets and Scientific Subjects”: Considering the animal body in different environments

  • Rob Kirk (CHSTM, University of Manchester), “Living Spaces: Environment and welfare in the lives of laboratory animals”

  • Gail Davies (UCL), “Making Mice, Making Space: Tracing the geographies of transgenic mice welfare”

  • Richie Nimmo (University of Aberdeen), “Animal Mediations: Cows as contingent actors, co-producers and machines in the early 20th century British dairy industry”

  • Abigail Woods (Imperial College London). “‘No room for passengers!’: The construction of the fertile cow, 1930-50

  • Karen Sayer (Leeds Trinity & All Saints) “TBC”

  • Andrew Gardiner (University of Edinburgh). “How small animals made their medicine”

  • Mick Worboys and Neil Pemberton (CHSTM, University of Manchester), “Breeding, Feeding, Leading: Making the modern dog in Britain, 1870-1910″




Aquest workshop es complementa el dia abans (18 de setembre) amb una jornada dedicada a “La Veterinària i l’Imperi” ['Veterinary Science and Empire']. El taller reuneix historiadors que han desenvolupat un treball de recerca relacionat amb el desenvolupament de la ciència veterinària en el context de diversos espais i temps colonials. Així tindrem l’oportunitat d'identificar, comparar i contrastar temes significatius que sorgeixen dels estudis i mostrarà el caràcter i variabilitat del coneixement veterinari i les pràctiques que es transferien de la metròpoli. Allò que es practicava i evolucionava dins de cada colònia  i s'exportava la vell continent. Així mateix, els participants oferiran una perspectiva crítica sobre la utilitat de 'ciència colonial' com a eina interpretativa Les comunicacions previstes son:




  • Karen Brown (Wellcome Unit for the History of Medicine, University of Oxford)
    A colonial disease or a natural part of the local ecosystem?  Rabies in 19th and 20th Century South Africa

  • Natalie Lloyd and Ruth Barton (University of Auckland)
    Australasian veterinary science and imperial exchange: the problem of deficiency diseases in livestock.

  • Laxman D Satya (University of Lock Haven, Pennsylvania)
    British imperialism and its impact on the cattle, people and the environment in South Asia: A case study of the Deccan Plateau

  • Brian Caton (Luther College, Iowa)
    The colonial birth of scientific breeding and veterinary medicine in Punjab

  • Daniel Gilfoyle (National Archives, UK)
    The invention and mass dissemination of bluetongue vaccine in South Africa, 1900-1950

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com