CABI allibera Global Health per afavorir la recerca de la nova pandèmia

Publicat per Dreamer dilluns, 4 de maig del 2009

gh-cabiCAB international (CABI) ha fet públic un comunicat pel qual posa en lliure accés al base de dades Global Health de la que gestiona els continguts i distribució a fi d’afavorir la recerca per la pandèmia de la la “nova grip” (fins ara coneguda com a grip porcina). Simultàniament CABI ha desenvolupat una sistema d’alertes que aplega al minut tota la informació sobre el nou virus de la grip.

"La nostra missió és ajudar a la població a nivell mundial a través de la provisió de coneixement científic", deia el Dr. Trevor Nicholls, CEO de CABI. "Avui estem oferint el nostre recurs més aplicable per ajudar als professionals de salut que treballen en la primera línia."... "La situació canviant dels esdeveniments ha portat a la preocupació de la OMS i la reacció dels governs nacionals a considerar una resposta a la nova pandèmia de grip. Per això s’ha posta en accés lliure la base de dades que permeti donar el suport necessari a científics, professionals mèdics i autoritats de la salut perquè investiguin les causes i tractaments adequats de la malaltia i les connexions amb els brots del passat. "... "Es important que els investigadors puguin referenciar els treballs realitzats anteriorment sobre el tema en aquesta àrea per entendre el comportament de brots anteriors del virus i per investigar mecanismes eficaços per contrarestar-los. "

La base de dades Global Health reuneix el coneixement  global sobre tots els aspectes de la grip des de 1910. El coneixement que conté podria esdevenir una eina clau en la resposta que els investigadors de salut tinguin per entendre i controlar el virus. Moltes de les dades indexades a Global Health es deriven de publicacions que han desaparegut des de fa molt temps i ens expliquen com s’han tractat les passades pandèmies, les pautes de transmissió, fites epidemiològiques, distribució geogràfica de la malaltia, prevenció efectuada pels governs i les mesures de quarentena sobre grups d’edat, socials, la severitat dels efectes en països desenvolupats i subdesenvolupats, simptomatologia, causes i taxes de mortalitat.

Els responsables de CABI, amb aquesta mesura –no exempta de dosis de promoció de l’organització- revelen que Global Health te el potencial per revelar les claus i pistes davant la lluita internacional contra la nova grip (influenza A - H1N1)

Base de Dades CABI-Global Health [accés]

Alertes Global Health [accés]

La notícia original la podeu trobar a la web de CABI.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Installed by CahayaBiru.com